• Poptrio i rosa miljö. Peter, Bjorn and John. Foto: Luger

Hyllat indieband till The Crypt

Peter, Bjorn and John kommer till Linköping. Bandet som via en vissling gick från ett obskyrt indiemörker till att få världens strålkastare på sig. Den åttonde april kommer de till Linköping.

Med fullträffen "Young Folks" visslade sig Peter Bjorn and John in i våra liv och sedan dess har de gång på gång kasta ur sig idérik pop. Under året som gått har trion både släppt sitt efterlängtade sjunde album "Breakin’ Point" och gjort flera större turnéer i USA där de har en hängiven fanbas. I somras kunde vi se gruppen göra en energifylld klubbspelning på Way Out West, och nu har det äntligen blivit dags att åter välkomna bandet för fler spelningar på hemmaplan.

Ungt folk

Peter Bjorn and John bildades 1999, och hann släppa två album innan man blev en världsangelägenhet med plattan "Writer’s Block" och singeln "Young Folks" år 2006. Sedan starten har bandet varit experter på att förnya sig själva utan att tumma på varken melodi eller kvalitet. Oavsett vilken skrud bandet har valt att klä sina små mästerverk i så har kärnan och känslan i låtarna alltid varit densamma. Med "Breakin’ Point" har trion skapat ett blänkande popalbum som är fullkomligt livsfarligt i ett livesammanhang – lyssna bara på dansanta "What You Talking About?" eller grymma "Do-Si-Do".

Bakom bandnamnet gömmer sig Peter Morén, Björn Yttling och John Eriksson – en supertrio vars kombinerade erfarenhet överträffar det allra mesta. Om du inte var på plats på Nobelberget i juni eller på Way Out West i augusti får du nu nya chanser att uppleva denna oförutsägbara energiurladdning till liveband.