• Petra Bilos och Evelina Nydén kommer att slita i sommar. Foto: Stefan Hedström
  • Den stolta tränaren Martin Sävenhed. Foto: Stefan Hedström

IBF Linköping avancerar

Litet lag, stor potential

I år gick IBF Linköping dam upp till division 1 efter match mot Älvsjö, vilket betyder att de är i samma division som Linköping IBK.

– Det var en riktigt tuff match mot Älvsjö, mycket tuffare än vad jag trodde. Men, det gick vägen, menar forwarden Evelina Nydén.

Förberedelser i sommar

Sommaren kommer inte att handla om att äta glass och bada, utan ännu hårdare träning inför divisionsbytet.

– Vi kommer att ha fyra pass i veckan, där tre kommer att vara med laget och ett där man tränar fysik själv. Ett utav passen kommer vara innebandyspel, berättar forwarden Petra Bilos.

– Det känns nytt och skönt att spela under sommaren. Då kommer det inte bli något glapp när ligaspelet väl börjar, flikar Evelina Nydén in.

Vägen till vinst

Det här var tredje år laget försökte var nära divisionsbyte.

- På grund av att vi har blivit så mycket bättre än de andra lagen i division 2, har vi fått tiden och erfarenheten för att kunna gå vidare, säger Petra Bilos.

Det är ett litet lag och med det ökar också samhörigheten.

– Det är en även en ung grupp och utvecklingen går fortare därför. Sedan har tjejerna fått en helt annan inställningen sedan vi gick upp. De har blivit hungrigare, säger tränare sedan åtta år tillbaka, Martin Sävenhed.

Stabilitet

Ligaspelet drar igång i mitten av september och målet är i första hand stabilitet i den nya serien.

– Det första steget är att hålla sig kvar och lära sig hantera division 1, menar Martin Sävenhed och avslutar, sedan behöver vi support för att klara det här, så kom och heja på oss i Folkungahallen.