• Robin Malmström äger företaget tillsammans med Kristoffer Svensson. Foto: Kajsa Nilsson
  • Fisken kommer från Göteborg och Nordnorge. Foto: Kajsa Nilsson
  • Inredningen skvallrar om vad temat för försäljningen är. Foto: Kajsa Nilsson
  • Idén till företaget föddes då ägarna arbetade som fiskare i Norge. Foto: Kajsa Nilsson

Ingen rödlistad fisk på Fiskhuset

I slutet av september öppnades den lilla fiskebutiken Fiskhuset i centrala Linköping. Idén till företaget föddes då ägarna liksom många andra unga svenskar prövade lyckan i Norge efter studentexamen.

Delägaren Robin Malmström bodde i Norge i fem år och arbetade då som fiskare. Detta gör att han är insatt inom området och har mycket kunskaper och erfarenheter kring fisk.

– När jag arbetade som fiskare i Norge brukade jag köra runt och sälja fisk i villakvarter och nu rullar våra bilar i hela Sverige, säger han.

Inga rödlistade

De har inte några rödlistade produkter, istället är varorna MSC-märkta vilket innebär att de är ekologiska och bidrar till bättre miljö. Fisken som säljs kommer från Göteborg och Nordnorge.

– Vi satsar mycket på kvalitet till bra priser. Det är viktigt att arbeta för hållbart fiske och därför säljer vi inte några rödlistade fiskar.

Stort sortiment

Butiken har ett varierat sortiment med olika fiskar, skaldjur, bakelser, såser och röror. De varor som tycks säljas bäst är laxen och torsken.

– Linköping är inte någon fiskstad, de flesta köper fisk efter rekommendation från vänner, säger han.

 

Snabblagad fiskmiddag

hälleflundra

ägg

ströbröd

salt

potatis

citron

Koka potatis. Vänd hälleflundran i ägg, ströbröd och salt. Stek fisken på låg värme i 4-5 minuter på varje sida. Pressa över citron och servera med pressad potatis.

Recept: Robin Malmström