Ingen sommarstad?

Jo, jag tror faktiskt det. Linköping har, under en längre tid, hamnat i dålig dager så fort vår mest efterlängtade årstid gjort entré, men jag tror, och är ganska övertygad om, att det är slut på den saken. 2017 känns som året då staden tar revansch.

När man tittar på diverse topplistor, över Sveriges bästa sommarstäder, märker man tydligt att närheten till havet, eller iallafall vattnet, spelar en stor roll. För Linköping har det varit lite si och så med den biten, men i takt med att staden växer utvecklas och förskönas även området runt omkring Stångån, men det finns fler anledningar till varför jag tror att årets sommarmånader kommer att sprudla av liv och rörelse.

Aldrig tidigare har restaurangutbudet varit lika brett, och med mängder av uteserveringar kommer inte bara stadskärnan att hysa massvis av semesterfirare. Det planeras även en hel del aktiviteter för stadens barn och ungdomar, vilket förhoppningsvis gör att Linköpings många barnfamiljer inte flyr fältet när våren övergår till sommar.

Utöver detta känns kulturutbudet starkare än på länge. Bara på Stångebrofältet väntas tre, på förhand, spännande festivaler, Putte i Parken, Let´s Spend the Night Together och Stångebro - Here We Go. Dessutom väntas arrangemang så som stadsfesten och båtracet Fri Fart att locka mängder av besökare, och inte att förglömma bilträffarna som numera äger rum vid Flygvapenmuseum i Malmslätt.

Det kanske är dags att ge sommaren i Linköping en chans? Det ska iallafall jag göra.