• Janne Svensson och Libk kämpar hårt för att få en riktig innebandyhall i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Innebandyhallen - vad händer?

All heder och beundran åt Linköpings innebandyklubb som gick till final för andra året i rad inför en rekordpublik i Tele2 arena. Tyvärr fick man stryk av Storvreta i finalen men kan ändå redovisa att man år efter år spelat i den absoluta idrottstoppen i Sverige.

Innebandyklubben, som är världen största innebandyförening, drar alltid storpublik till sina hemmamatcher i gamla anrika Sporthallen. Man har dessutom en omfattande verksamhet med över 1500 aktiva medlemmar som dock har svårt att hitta bra tränings- och matchtider.

Svårare motståndare

Men nu när finalen klarats av kämpar man i en helt annan match mot Linköpings kommun. Linköpings innebandyklubb har arbetat med att det ska byggas en innebandyhall som håller för de krav som ställs i en sport som växer varje dag. Klubben bollas hela tiden mellan olika nämnder och det går trögt i de kommunala korridorerna att få fram några klara besked.

Sporthallen som är från 1956 är visserligen en pigg 60 åring med en publikkapacitet på drygt 2 000 personer med den räcker trots allt inte till för innebandyklubbens växande behov. I Sporthallen samsas man med en rad andra idrotter så  som volleyboll, boxning, och en hel del annat. Tankarna på en ny specialhall för innebandy har funnits i decennier. För att kunna klara av stora turneringar och även tillgodose andra sportsliga behov behövs det en så kallad "Flerplanshall".

– Vi har jobbat gott och väl i ett tiotal år tillsammans med Linköpings Idrottsförbund och andra föreningar för att få till en flerplanshall men vi får inga konkreta besked om vad som händer med detta ärende, säger Janne Svensson som sysslat med sporten sedan den föddes och nu är verksam som projektledare i klubben med specialuppdraget att skynda på processen med idrottshallsbygget.

– Vi ser också att den nya Arenaskolans behov av en idrottshall sammanfaller med våra planer. Vi har därför lämnat in flera olika förslag och skisser på en hall i anslutning till Linköping Arena men inte fått några besked ännu.

En förfrågan om marktilldelning lämnades in i april 2015 till samhällsbyggnadsnämnden och nu hoppas man att få ett planbesked snarast.