• Rejäla utemöbler av teak som håller i längden.
  • Den pikerade Howardsoffan är ett exempel på kvalitet som är billig i ett längre perspektiv.

Inredning handlar om kvalitet och ekonomi

Vi människor tillbringar en stor del av våra liv i hemmet och det är oftast där vi hämtar kraft för att orka med vardagens olika vedermödor.

Det egna hemmet är också den plats där man bestämmer själv vilka och vad man vill ha runt omkring sig. Inredningen i hemmet spelar därför en oerhört stor roll för vår upplevda trivsel.

Unik design

Att köpa billigt är oftast dyrt i längden heter en gammal sanning och den sanningen är speciellt tillämplig vid köp av möbler. En som mer än många andra har funderat på detta under lång tid, och därför har skaffat sig en gedigen kompetens i branschen, är Jan-Olof Kamperhaug.

– Jag är oerhört intresserad av hög kvalitet, god design och jag älskar människor; det har jag gjort i hela mitt yrkesverksamma liv. Det är viktigt med långsiktighet i våra liv och då spelar kvaliteten en avgörande roll, utbrister plötsligt Jan Olof när vi går runt i hans butik e-teak i Linköping.

– Vi behandlar våra kunder som kommer in till oss med samma respekt oavsett vilken ålder, kön eller vilken samhällsstatus man har. Vi ska ge ett kärleksfullt bemötande i alla situationer.

Tjugo år i branschen

Kamperhaug har arbetat i drygt tjugo år i inredningsbranschen och nu driver han och hans familj en inredningsbutik i centrum sedan tolv år tillbaka.

– Vi är en relativt liten affär och vi tillhör ingen kedja men vi har ett brett sortiment. Jag sålde min andra butik för sex år för att kunna vara i Linköping med min närmaste familj, berättar Jan-Olof och pratar om människans lust att förändra och utveckla sitt eget hem.

– Jag möter ofta kunder som säger att de vill slänga ut sina gamla möbler och skapa något nytt och eget. Folk har hittat hit och förstår att vi borgar för kvalitet och det unika.

Ta fram utemöblerna

I maj när värmen kom drog utesäsongen igång för utemöbler och e-teak har i år startat upp en ny avdelning på takterrassen innanför butiken och som har specialiserat sig på teak- och rottingmöbler.

Ska du ha utemöbler går det inte att köpa dem för några hundralappar för de håller inte mer än en säsong. Köper man möbler med hög kvalitet blir det billigare i längden för de håller betydligt längre. När man köper med kvalitet i åtanke är det också ett bidrag för vår miljö. Vi behöver tänka mer långsiktigt när vi hanterar jordens ändliga resurser, säger Jan–Olof Kamperhaug.