• Linda Hallgren och Viktoria Rydberg arbetar på Fotofabriken som är en av arrangörerna bakom Bröllopsmässan. Foto: Kajsa Nilsson

Inspireras till din bröllopsdag

Den 24 januari fylls Himmelstalunds brunnssalong av förväntansfulla blivande brudpar och andra bröllopstokiga. Norrköpings bröllopsmässa har sedan 15 år tillbaka lockat många gäster, även från Linköping.

Snittblomman, Fotofabriken och Åby konditori står bakom den festliga mässan och är i år värdar för ett riktigt bröllop. Viktoria Rydberg och Mathias Hansen ska vigas inför mässbesökarna och dessförinnan göras i ordning i mässmontrarna. Linda Hallgren har arbetat med bröllopsmässan för Fotofabrikens räkning sedan 2010. Hon förklarar att det ska kännas som att gå på fest.

– Hos oss är alla gäster. När man kommer får man ett glas cider och en välkomstpåse med erbjudanden från utställarna. Tanken är att man ska mingla runt. Vi som arrangerar mässan kallar oss värdar, säger hon.

Många montrar

På plats kommer det finnas ett 30-tal företag som är experter på varsin del av bröllopsmaskineriet. Tillsammans täcker de upp allt man behöver veta när man planerar sin stora dag. Lotta Källström leder gästerna genom dagen i sin roll som mässans konferencier. Under scenprogrammet får besökarna se olika sorters brudföljen med ett visningsbröllop där Lotta Källström agerar vigselförrättare. Därtill bjuder Make up store på en pampig visning vars innehåll ännu är hemligt. Viktoria Rydberg ser förstås fram emot dagen och har överlåtit bröllopsfotograferingen åt sina kollegor på jobbet.

– Jag är väldigt kräsen med mina egna bilder men jag litar på Niclas och Linda, säger hon.

Fullspäckad dag

När mässan öppnar vid halv elva underhålls de tidiga besökarna av en sjungande kvartett. Invigningen hålls klockan elva och följs av en presentation av Viktoria, den blivande bruden. Därefter avlöser programpunkterna varandra med bland annat en visning av borgerlig vigsel och den riktiga kyrkliga vigseln. Kvart i fyra avslutas dagen med Viktorias och Mathias bröllopsfotografering med tv-monitorer som visar hur bilderna blir. Oavsett när man anländer finns något att titta på och stor chans till att bli inspirerad.

Tanken är att man ska mingla runt - Linda Hallgren, arrangör