• Marknadskommunikatör på Flygvapenmuseum. Sandra Månsson behöver snart en vikarie - gissa varför! Foto: Göran Billeson

Intressant platsannons

Flygvapenmuseum söker efter en högskoleutbildad marknadskommunikatör med inriktning mot kommunikation och som behärskar webbpublicering och trycksaksproduktion. I annonsen syns en bild på en gravid kvinna - ett nytt grepp?

– Vi söker någon som kan vikariera för Sandra Månsson som går på föräldraledigt i april, det är hon som är med på bilden, berättar Bengt-Ove Jonsson som är rekryteringskonsult på Classicus.

Han berättar att det oftast är han själv som figurerar i platsannonserna företaget producerar, men att ”det blir lite uttjatat i längden”.

– Människor drar uppmärksamhet till sig, så vi försöker att alltid ha ett ansikte till varje annons. Dock är bilden på Sandra fejkad, så där långt gången är hon inte i sin graviditet. Planerat nedkomstdatum är först i april.

Alla kan söka

Han tror inte att annonsen utestänger manliga sökande, det tror inte heller Sandra Månsson som är ansikte utåt för tjänsten.

– Jag tror det ger en bra vink om att det är ett moderskapsvikariat, och jag tror verkligen inte att män känner sig uteslutna från att söka. Det var min chef som kom på idén att ha mig med på bild. Det är en stadig frukost och en tight topp som ligger bakom magen, som inte är riktigt så där stor än, säger hon.