• Hallen är klar den 31 oktober.
  • Kjell Jansson.

Issport året runt i B-hallen

1975 blev B-hallen klar för åkning, 1996 kom den första renoveringen och nu är det äntligen dags igen.
För två år sedan märkte man att ispisten, det vill säga betongplattorna som isen ligger på, hade skiktat sig. Det tog sig uttryck i väldigt ojämn is, varför man idag renoverar.
Bygget
Det är ett stort projekt man har tagit på sig och det kommer inte att bli färdigt förrän den 31 oktober.
– Det som kommer att hända är att vi river upp de gamla plattorna och sätter in en ny ispist. Det kommer även att bli en ny sarg, säger Kjell Jansson VD för Jansson Entreprenad.
LHC passar på att bygga när det inte är säsong.
– Det vore katastrof om det skulle gå sönder helt under säsong, då det skulle bli både dyrare och det skulle förstöra månader av träning, menar Kjell Jansson.
Helår
Den stora nyheten är vad renoveringen kommer att betyda för barn- och ungdomsidrotten. Nu kommer de att kunna träna året runt, vilket är av stor betydelse för både kommun och ungdom. Detta är ett projekt som de förmodligen har elitserie-LHC:s framgångar att tacka för. Tyvärr gäller det inte för allmänheten, som får åka under vintern som vanligt.
Energibesparingar
Det är inte bara fler träningspass och en issportsberikad kommun som är fördelarna.
– Förut kostade det massor av energi att spola ett tjockare lager is för att jämna till den skiktade ispisten, berättar Kjell Jansson. Nu kommer vi att kunna spola en tunn is, vilket resulterar i väsentliga energibesparingar, avslutar han.