• Jafar Charli säljer gärna glass men ratar tobak om han kan. Foto: Tommy Pettersson
  • Färgglad dricka finns i Jafars butik. Foto: Tommy Pettersson

Jafar på Jam Jam

Jafar Charli drev tidigare sin godisbutik på Ikanohuset men sedan i mars ligger den vid det lilla torget i Tannefors där av det finns en fiskaffär och en blomsterbutik.

Det var de långa dagarna och att aldrig kunna få vara ledig som var det största skälet till att Jafar Charli flyttade ut från Ikanohuset efter tio år.

Nya tider

– Nu stänger jag klockan 18.00 vilket är bra för mig och jag har stängt på söndagar, säger Jafar Charli och visar runt oss i sin butik. Här finns både vanligt godis och exklusiv belgisk choklad och den vanliga kadern av läskdrycker, cigaretter och snus.

– Men jag vill inte sälja cigaretter och när Swedish Match var här och ville göra en rejäl omskyltning så sa jag nej. Nu har vi lite cigaretter och en del snus men det kan räcka. Butiken har legat här sedan i mars och folk börjar så smått att hitta mig.

Unga och gamla kunder

Jafar Charli berättar att han har två kundkategorier. Dels ungdomar som går på skolan här intill och sedan hans gamla stamkunder som nu har hittat tillbaka till hans butik.

– Många kommer hit för att köpa den lite dyrare chokladen som de kanske ska ge bort, för den är en mycket bra present, tipsar Jafar Charli och berättar att han brukar ha högtryck i butiken när det lackar mot jul.