• The Haunted har vunnit två grammis för sin hårdrock. Bandet består av Marco Aro, sång, Ola Englund, gitarr, Adrian Erlandsson, trummor, Jonas Björler, bas, Patrik Jensen, gitarr Foto: Pressbild

Jensen jobbar dubbla skift

The Haunted och Witchery är båda extrema hårdrocksband där snabbhet, styrka och tyngd premieras. Fixpunkt i de båda banden är Linköpingsbon Patrik Jensen som skriver mycket av låtarna samt lirar tajt kompgitarr.

Säg The Haunted och varje älskare av neo-Thrashmetal får något vått i blicken. Med knivskarp och kirurgisk precision har de etablerat sig som ett av världens absolut bästa band i genren och har turnerat världen över sedan starten 1996 eller i vart fall sedan debutplattan slog ner som bomb 1998.

Gjort det förr

– Vi har precis kommit tillbaka från en Europaturné med Arch Enemy som gick väldigt bra. Det var extra kul för oss eftersom vår trummis Adrian Erlandsson har sin lillebror Daniel bakom trummorna i just Arch Enemy. Det blev rena familjeföreställningen, berättar Patrik Jensen som just precis satt och käkade frukost, senare väntar ett studiopass. The Haunted släpper en ny platta i augusti och Witcherys senaste storverk kom så sent som november 2016. Så nu blir det dubbeljobb för ”Jensen” framöver?

Dubbla pass

– Vi gjorde ett 60-tal gig i USA någon gång 2001 och då var det en timme med varje band. Det var tufft men kul och det ska bli väldigt roligt att göra det igen, skrattar metallmusikern som trivs med att bo i Linköping fast han har världen som arbetsfält. Han känner också att det han gör uppskattas av Linköpingsborna i gemen, i vart fall de som vet vad han håller på med och känner till de båda banden.

Linköping i mitt hjärta

– Det ska verkligen bli kul att spela med både The Haunted och Witchery i Linköping och på The Crypt till på köpet som är den bästa rockklubben i stan. Jag har ju aldrig spelat med båda banden samtidigt i min hemstad så det är ju klart att det ska bli roligt, avslutar Patrik Jensen och sätter i sig det sista av frukosten. Den nionde september spelar The Haundet och Witchery på The Crypt.

 

The Haunted består av:

Marco Aro, sång

Ola Englund, gitarr

Adrian Erlandsson, trummor

Jonas Björler, bas

Patrik Jensen, gitarr

 

Witchery består av:

Sharlee D''Angelo, bas

Agnus Norder, sång

Christofer Barkensjö, trummor

Rillle Rimfält, gitarr

Patrik Jensen, gitarr