• Stephan Fasth bultar på biotemplets port, Foto: Tommy Pettersson

Jesus går på bio

På självaste skärtorsdagen kommer man att visa en film och Jesu liv och verk på Filmstaden. Bakom initiativet står Stephan Fasth, aktiv i, bland annat, Gideoniterna och mannen som rattade det uppmärksammade ”Jesus-tåget” 2008.

Påsken är ändå den största religiösa högtiden vi har och en tid då många går i kyrkan. Men inte alla därför bestämde sig Stephan Fasth tillsammans med ett flertal olika kyrkor i och kring Linköping, att boka upp två visningar av familjefilmen om Jesus och hans liv.

Ta med en vän

– Om man som troende tar med sig en icketroende vän så går den in gratis. Vi tror att det är ett bra sätt att sprida kunskap om Jesus och vem han var. Det blir två visningar under skärtorsdagen, en klockan 15.00 och en klockan 17.00, efter varje visning kommer vi sedan att samlas för att prata om det vi sett och har man sedan frågor så kanske jag eller någon annan av oss svara på det. Det kommer att finnas representanter från flera samfund under och efter filmvisningarna, menar Stephan Fasth och får medhåll av Alice Reidarsson som är aktiv i ”Jesusbussen” som även den kommer att finnas på plats på Stora Torget i vanlig ordning.

– När man sedan lämnar Filmstaden kommer man att få med sig en kopia av filmen just sett, avslutar Stephan Fasth.

Detta är ”Jesusbussen”

Heter egentligen ”Gatuevangelisationen i Linköping” och består av människor från flera olika kyrkor i Linköping men med det gemensamma att man delar samma tro. Under vissa helgnätter parkerar man sin buss på olika torg, bjuder man på kaffe och bulle samt samtal om livet, gud och vad som kommer upp. I grund och botten är man en ekonomisk förening.