• Efter en olycka med en giftorm i Göteborg beslöt Joe Labero att inte använda giftiga kobror i nya showen. Foto: Kristoffer Spångberg
  • Hettan, människorna och mystiken. Allt influerar världsmagikern Labero. Foto: Kristoffer Spångberg
  • En basar kan innehålla mycket användbart för en magiker. Foto: Kristoffer Spångberg

Joe Labero inspireras av Afrikas mystik

Världskände magikern Joe Labero kommer till länet för två föreställningar med showen eldfängda showen Inferno. Den åttonde mars nästa år ställer han sig på scenen i Konsert och Kongress.

Det är inte varje dag en världskändis ringer upp från Marrakech i Marocko men när det gäller Joe Labero är inget omöjligt.

Hetta och mystik

– Vi befinner oss här för att hämta inspiration till kommande föreställningar. Här finns hetta, mystik och andra element som jag vill få in i mina föreställningar, berättar magikern och avslöjar samtidigt att det är drygt 50 grader varmt på dagarna och absolut inte turistsäsong i Marocko då det är på tok för varmt.

Ny och och eldfängd show

Hans nya show har premiär den 26 september och sedan har man föreställningar fram till den 23 november. Därefter ger man sig ut på turné i hela Sverige med start i Malmö den 18 februari nästa år. Den 1 mars kommer Joe till Norrköping och den 8 i samma månad intar han Linköping.

– Det var länge sedan jag var ute på en turné här i Sverige och jag kände på mig att det var dags igen, menar Joe Labero som har hela världen som arbetsfält. Han har just varit i både Thailand och Singapore.

Brända punkare

– Jag vill alltid bjuda på det lilla extra och denna gång blir det ganska mycket eld och för detta ändamål tog jag med undergroundgruppen Burnt out punks som är både lite skrämmande och farliga. Lite som Mad Max möter Indiana Jones ungefär. Men det blir inte bara eld utan även en enorm vattentank kommer att baxas in på scenen. Showen blir aldrig färdig utan jag jobbar ständigt på att förbättra, finslipa och hitta pulsen. Just nu har vi kanske 80 procent helt klart sedan får vi se, säger Joe Labero vidare och berättar att här i Sverige så är det, så kallade Close – Up trolleriet väldigt uppskattat medan man i, till exempel Asien, gillar det storslagna och pampiga.