• Johannlundsdagen brukar alltid vara en trevlig tillställning med musik och annat trevligt.

Johannelund visade upp sig

Hela Johannelund Centrum fylldes av musik, liv och rörelse i förra veckan när man återupptog en gammal tradition - Johannelundsdagen.

Handlarna, föreningarna, Stångåstaden och  kyrkan visade att stadsdelen fortfarande lever i all högönsklig välmåga. Under onsdagsförmidddagen regnade det i Linköping men lagom till att Johannelundsdagen skulle starta sprack molnen upp och solen värmde besökarna.

Barnrikt område

Det var kyrkan som tog initiativet till att återuppta den lokala utbudsdagen och man fick ett stort gehör hos affärsidkare, föreningsliv och allmänheten.

– Det är ett tag sedan den här dagen arrangerades men vi vet att den saknas av många johannelundsbor., säger Per Larsson, ordförande för det geografiska utskottet i området.

– Det var kyrkan som tog tag i arrangemanget igen och Johannelundsdagen är ett utmärkt sätt att visa upp vad stadsdelen går för. Det har hänt en hel del i stadsdelen den senaste tiden. Ett helt nytt utomhusbad med alla faciliteter har anlagts i Stångån och vi har en nybyggd aktivitetspark för barnen, så det är verkligen inte ett område på utdöende; tvärtom!