• Lana tystnar inte men hon använder fler kanaler. Foto: Tilda Whiss

Journalist, musiker och barnboksförfattare

Lana tystnar inte

Hon är journalist, musiker, sångfågel, krönikör, barnboksförfattare och numer också PR- och pressansvarig.

Kulturella mångsysslaren Lana Brunell har alltid flera järn i elden och man undrar hur hon hinner med allt. Barnböcker, livespelningar och soloalbum blandas med jobb som är relativt krävande.

Årsskiftet 2014 - 2015 bytte hon jobb och gick från Sveriges Radio till Tekniska verken. Hon tog därmed ett kliv som många journalister gör idag.

Att byta sida

Klivet från Sveriges Radios P4 till jobbet som PR- och pressansvarig på det kommunala bolaget Tekniska verken i Linköping kan tyckas stort. Men det är det egentligen inte menar Lana, och förklarar att båda jobben handlar om kommunikation. Den största skillnaden sen hon "bytte sida" är att hon nu ska svara på frågor istället för att ställa dem, säger Lana.

– När folk frågar hur jag får ihop alla mina olika uppdrag, brukar jag säga att det inte är några problem eftersom det finns en röd tråd i allt jag gör, nämligen orden. Det kan vara att sjunga, tala eller skriva men allt det handlar ju om ord och jag känner att allting hänger ihop. Jag orkar jobba som jag gör för att jag har lusten - jag älskar att kommunicera, om de så handlar om sång, böcker eller pressmeddelanden. Jag skulle nog inte stå ut om jag inte kunde fortsätta att jobba med ord på ett eller annat sätt.

Lana tystnar inte

Men mina sidouppdrag får så klart inte gå ut över mitt jobb, säger Lana Brunell och fortsätter.

– På Tekniska verken kände de till vad jag sysslar med när jag blev anställd.Jag har till och med sjungit på företaget tidigare. Man är väldigt förstående och det var man även på radion.

Lana Brunell fortsätter att hålla på med ord och nu har hon tagit ännu ett steg i sin yrkeskarriär. Men hon är fortsatt aktiv och engagerad på sin fritid, just nu fullt sysselsatt med en vuxendeckare som utspelar sig i Motala, precis som i sitt jobb. En sak är säker, efter drygt 1,5 år på Kommunikationsavdelningen på Tekniska verken, att hon hade med sig värdefull kompetens och erfarenhet från Sveriges Radio när hon bytte jobb.