• Boogie Woogie Christmas med Brian Setzer kan vara ett alternativ till Stilla natt. Foto: Jerry Prütz

Jul i tillplattad form

Julen är lite av högsäsong i skivbutiken även om det inte alls är som i fornstora dagar. Det berättar Andreas Törnqvist på Bengans på Nygatan.

Att del släpps mycket musik som har samband med jul är inget att tvivla på. Många samlingar har nästan samma låtar med men kanske i olika tappningar men sedan görs det olika julskivor med både nyskrivna och samtida artister.

Magnus Carlson säljer

– Just nu säljer Weeping Willows väldigt bra. Det beror nog på att deras sångare Magnus Carlson just nu aktuell på tv och "Så mycket bättre". Jag har faktiskt sålt slut på deras julplatta. Men det finns annars både samlingar av nya och lite äldre artister, berättar Andreas Törnqvist vidare medan vi bläddrar runt bland julskivorna i butiken. Det finns julplattor både på cd och vinyl, även om cd-skiva dominerar stort just i denna genre så är det annars vinylskivan som är den stora vinnaren i butiken.

En bra klapp

– Sedan tycker jag att den här med Nils Landgren är bra. Den är lite annorlunda i sina tolkningar även om det är traditionell. I år har vi inte riktigt satsat lika mycket på julskivor som vi brukar. Men en vanlig skiva, eller ett presentkort på en sådan, är alltid uppskattat. Nu skiljer sig julhandeln för oss mot hur det var förr i tiden men likväl, en skiva till ju är alltid en uppskattad julklapp, avslutar Andreas Törnqvist.

 

Tre jullåtar som regerar enligt Andreas:

"All I want for Christmas is New Years Eve" – Hurts

"White Christmas" – Bing Crosby

"O helga natt" – Jussi Björling