• Jessica Andersson och Magnus Carlsson in the big apple. Foto: Pontus Höök

Julshow med filmtema

De två julshowsrävarna Magnus Carlsson och Jessica Andersson han knappt stänga dörren till sommarens Diggiloo-sväng innan julens shower kallar. Årets tema för Christmas Night är jul på film. Detta har dock visat sig att inte vara så lätt. Den tionde december får vi se hur de lyckas då de kommer till Linköping.

Det är nog det 15 året på raken som Magnus Carlsson ska ställa sig och köra julsånger. Att hitta gnistan och lusten är inte svårt utan den infinner sig ganska lätt. Dock gäller det att utmana sig själv lite.

Hoppa över

– Man vill ju inte göra någon besviken genom att hoppa över "O helga natt" till exempel men samtidigt vill man själv ha en utmaning. Det är därför vi nu valt att ha ett filmtema under 2016 års Christmas Night och ha med låtar som finns i filmer som på ett eller annat sätt har med julen att göra. Det visade sig ganska snart vara betydligt svårare än vi kanske trott. Mycket är självklart som "White Christmas" men vad finns sedan. För mig är "Sound of music" en del av julen men tittar man på filmen så har den inte det minsta med julen att göra. Jessica (Andersson, som också är med på julshowerna) hittade en låt från filmen om Grinchen som skulle kunna passa, menar Magnus Carlsson då han ringer upp från New York där han och Jessica Andersson befinner sig för att hämta inspiration till årets uppsättning.

Inte så lätt

Men det är ett grannlaga arbete att välja ut favoriter och duon har inlett ett omfattande detektivarbete för att få till den ultimata konserten.

– "Notting Hill", "Love Actually" och "När Harry mötte Sally" är tre filmer jag sneglat lite på. Jag har också hittat duetten "Baby it’s cold outside" i Esther Williams-filmen "Neptuns Dotter", säger Jessica.

– Josh Grobans låt "Believe" från "Polarexpressen" är underbar. Jag gillar också ett stämningsfullt parti i filmen Sex and The City, avskalade versionen "Auld Lang Syne". Den kan bli ett wildcard, säger Magnus. Duon jobbar målinriktat på att hitta svenska texter och göra översättningar för att få till en Christmas Night-föreställning som alla, oavsett ålder, kan ta till sig av. En av favoriterna från duons tidigare turnéer är The Pogues-klassikern "Fairytale Of New York".