• Daniel Carlberg och Christer Engström vid datorn och jobbandes med boken. Foto: Privat
  • Åtvidaberg som det en gång såg ut. Bilden kommer från Brukskultur.

K-spaning på Sockna

I samband med att Åtvidaberg fyller 600 år så utkommer nu boken ” I en annan del av Åtvid” av två män med en gemensam passion för just Åtvidaberg.

Alltihopa började med att Daniel Carlberg och Christer Engström sprang på varandra under en fotbollsmatch där favoritlaget ÅFF spelade. Redan där och då kläcktes tanken på en bok om det Åtvidaberg som en gång varit.

-I boken så tar vi upp olika kulturpersonligheter, sportprofiler och andra personer som är värda att berätta mera om. Bland annat har vi intervjuat ”Tobba” som hade ”Tobbas gatukök” och vi hann även få med att gatuköket brann ner tidigare i år. Alla som läst K-spanarböckerna och känner till det begreppet kommer att känna igen sig, berättar Daniel Carlberg då vi pratas vid över telefonen en dryg månad innan boken släpps till allmän beskådan och förnöjelse.

Från 1930-talet och framåt

-Vi tar upp tiden från 1930-talet och fram till idag. Vi har självklart inte fått med allt och därför har vi redan börjat jobba med del två som bland annat kommer att ta upp lite modernare band och artister från Åtvidaberg med omnejd, berättar Daniel som är uppvuxen i Åtvidaberg. Christer åker ofta dit eftersom han har sin sommarstuga där.

-Det har varit väldigt roligt att jobba med den här boken. Särskilt att möta alla spännande, roliga och intressanta människor som har mycket att berätta, säger den ena av författarna och berättar att den förste december så kommer Bel Air som ju var med melodifestivalen att uppträda - och så hoppas Daniel även på skandalrockarna från Björsäter Straight Up.