• Linköpingsbandet Kamya debuterar deras första album någonsin. Foto: Pressbild

Kamya albumdebuterar

Progressiv hårdrock i stil med de allra största, det är vad albumdebuterade Linköpingsbandet Kamya bjuder på när de debuterar i tillplattad och digitalform.

Att göra det mesta själv, från att skriva låtarna, spela in dem och sedan ge ut dem, är inget nytt men har blivit lättare i och med den digitala revolution som vände upp och ner på musikbranschen för ett tiotal år sedan. Ett av banden som tagit saken i egna händer är Kamya från Linköping.

Tool inspirerar

– Vi spelar progressiv hårdrock med influenser från band som Tool, Opeth och Katatonia men även från Metallica och Iron Maiden, berättar Jakob Carlander som spelar gitarr och sjunger i bandet.

Bandet har funnits några år och den första spelningen var av det större slaget. Runt femhundra personer samlades på Linköpings universitet, det efter bara ett år som band, en bedrift som kräver sin tribut.

Ny skiva eller spelningar

– Nu hoppas vi på flera spelningar runt om i Sverige men först ska vi ha ett gig den 22 april på The Crypt vilket självklart ska bli kul. Sedan får vi se lite vad som händer, kanske börjar vi jobba med nästa skiva.Just nu träffas vi och leker fram nya låtar i replokalen, avslutar Jakob Carlander i Kamya.

Övriga i bandet är Oskar Jansson på gitarr, Julius Willén, trummor och sedan Kalle Trenter på bas.