• Ronnie Eriksson och Majed Lahdo utanför sin nya restaurang som öppnar sista mars. Foto: Emma Garzon

Känd krog öppnar i stan

Den populära Norrköpingsrestaurangen Pappa Grappa ska öppna upp för smaksensationer på Hospitalstorget. Planen är att torget ska förgyllas med en uteservering.

Redan för flera år sedan började Ronnie Eriksson och Majed Lahdo, som äger Pappa Grappa, leta efter en lokal i Linköping eftersom de kände att det fanns ett behov.

–Det var hyresvärden som ville ha oss eftersom de också känner att det saknas ett segment av restauranger i stan. Det finns inte så mycket åt det sofistikerade hållet med fokus på vin, säger Ronnie Eriksson.
–Vi ser ödmjukt fram emot utmaningen att fylla ett tomrum som finns i Linköping, tillägger Majed Lahdo.

Båda är mycket nöjda med lokalen och kvarteret. När vi träffas har de nyss haft sitt första projekteringsmöte. Efter nyår börjar renoveringen och den sista mars slår den nya restaurangen upp portarna.

Catering

Alla som har ätit på Pappa Grappa i Norrköping kommer att känna igen smakerna på restaurangen i Linköping. Fokus ligger på det italienska köket, men rätterna har även influenser från Medelhavet och hela världen. Menyn ändras tre gånger per år så att kökspersonalen får utrymme för sin kreativitet. I Norrköping har Pappa Grappa tre restauranger – Restaurangen, Matbaren och Terrassen. Matbaren, vilket är en pizzeria, kommer dock inte finnas i Linköping.

–När vi öppnade i Norrköping fanns det få bra restauranger och nu svämmar det över. Våra kollegor borde se positivt på att Pappa Grappa öppnar här, eftersom det gynnar alla krögare.

Pappa Grappa kommer även att ha catering för privatpersoner och företag med bland annat klassisk antipasto.

Vinmakarmiddagar med stjärnglans

Vin är en stor del av Pappa Grappa. Framför allt vinmakarmiddagarna har en riktig stjärnglans.

–Det är svårt för mindre städer att få kvalitativa vinproducenter till sig. Men vi har haft några av världens främsta vinproducenter i våra lokaler. Det är en förlust för oss, men vi gör det som en investering i att öka människors kunskap, säger Ronnie Eriksson.
I Norrköping sker vin- och grappaprovningar nästan varje dag och självklart ska även Linköpingsborna få ta del av det.

”Tror på förändring”

Majed Lahdo och Ronnie Eriksson har drivit Pappa Grappa i tio år. Ingen av dem jobbar som kockar eller servitörer, utan de kallar sig livsnjutare. Personalen betyder mycket för duon och de hyllar dem till skyarna, nu letar de efter ny personal till restaurangen i Linköping.

–Vår största framgång är att vi tror på förändring och att vi dagligen försöker utvecklas, säger Majed Lahdo och tillägger att Pappa Grappas affärsplan inom de närmaste åren är mycket tydlig. De är hungriga efter att fortsätta växa så att fler får äta maten som får smaklökarna att dansa.