• Lena Linderholm besökte Tygbiten i Ekholmens Centrum i Linköping och visade sina produkter i tyg och keramik och sina tavlor. Foto: Leif Larsson

Kändisbesök i tygaffär

Kunderna ställde frågor, fotograferade henne och visade vilka av hennes produkter de tänkte köpa. Lena Linderholm fick fullt upp direkt när hon besökte en tygaffär i Linköping.

– Det är inspirerande att träffa kunder och få komma till ett sådant härligt ställe, sa Lena och såg sig omkring i butiken Tygbiten i Ekholmens Centrum.

Lena Linderholm, med galleri och butik i Waxholm, är som de flesta vet gift med musikern Gösta Linderholm. Lena har dock gjort sig ett eget namn. Hon målar, formger mönster i tyger och sysslar med keramik. Är både konstnär och hantverkare. Produktsortimentet är brett och innehåller dukar, väskor, tavlor och mycket mer.

– Allt bygger på mitt måleri och sedan växer det andra fram i tyger och keramik. Just nu sysslar jag mest med keramik, upplyser hon.

Med i tv

Arrangemanget i Ekholmen höll på i tre timmar och Lena gillar att vara ute på liknande evenemang.

– Senast var för ett år sedan, även den gången i Linköping, i en annan butik. Det är jätteroligt, säger Lena som gärna skulle göra det oftare.

Hon vill gärna synas mer och får verkligen chansen när tv-programmet Gokväll besöker hennes galleri på lördagar i december.

– Den 14 december ska jag duka upp ett julbord i programmet, berättar hon.

Föreslog besöket

Eva Jonhed, ägare till Tygbiten, var förstås nöjd med att Lena Linderholm tackade ja till inbjudan.

– Jag har sålt Lenas produkter i ett år och det har slagit väl ut. Kunderna uppskattar dem verkligen. Jag hälsade på Lena och föreslog att hon skulle komma hit, berättar Eva.

I första hand säljer Eva Lenas tyger men även tavlor och vid besöket tillkom keramik.

– Det är första gången en så pass känd person är här. Vi fick kontakt när Lena sökte återförsäljare och jag blev en av de första, säger Eva och ser sig belåten omkring i butiken av köpsugna kunder.