• Karin Semberg lämnar sin tjänst och går vidare till Jönköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Karin Semberg lämnar kommunen

Karin Semberg kommer att leda den nya kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköping från och med nästa år.

Snabba och överraskande bud från Karin som bor i Tranås och därmed får en något kortare väg till jobbet.

Vid årsskiftet slutar Karin Semberg sin tjänst som chef för kultur- och fritidschef i Linköpings kommun men hon kommer att ha kvar en del uppgifter med att styra bygget av det stora Ridhusbygget.

– Det har varit tider av förändringar för vår förvaltning och det är något som jag gillar att jobba med. Jag känner själv att jag inte är rätt person att förvalta något som delvis är i hamn. Men jag kommer vara kvar i Linköpings sammanhang genom att hjälpa till med ridhusanläggningen fram till augusti 2016 enligt den överenskommelse som finns mellan Jönköping och Linköping, säger Karin Semberg.

Det är ingen orutinerad kraft som Jönköping nu rekryterar. Semberg har varit kulturchef i Ulricehamn, kultur och fritidschef i Partille och även kultur- och informationschef i Essunga kommun.

Personifierar ridanläggningen

– Jag kommer att sakna Karin mycket men är väldigt glad över att hon nu får en tjänst hon verkligen vill gå vidare till. Hon har jobbat medväldigt bra förändringsarbetet i vår förvaltning, biblioteket, Gamla Linköping och ett nytt ridhus. Hon har byggt ihop ett kultur och fritidskontor som tidigare var lösa delar och det är exempel på Karins kvaliteter, säger förre ordförande i kulturnämnden Lars Vikinge som arbetat med Karin i många år.

Från och med förste januari 2015 börjar Karin Semberg i Jönköping och det innebär att kommundirektör Joakim Kärnborg o Company har ett stort arbete framför sig när man ska sätta någon annan person i den sadel som Karin nu lämnar.