• Baristan Felice Larsson berättar om Café Mums utbud av lösteer, här finns hela 14 sorter. Foto: Emma Garzon
  • Kärleksmums är en av alla hembakta godsaker på caféet. Foto: Emma Garzon
  • Felice Larsson, Agnes Danesand och Josefine Lindqvist. Foto: Emma Garzon

Kärlek i varje tugga

Hembakat och hemlagat. Det är Café Mums melodi. I salladsbaren kan man komponera sin egen sallad och för den fikasugna finns det ständigt nya sötsaker.

Café Mums öppnade 2012. Förra året i juni bytte caféet ägare och sedan dess har mycket ändrats. Hemlagad soppa har lagts till i menyn, vilken soppa som finns för dagen blir lite av en överraskning då smakerna ändras någon gång i veckan. Svampsoppan och kyckling- och baconsoppan är väldigt populära. Här finns en salladsbar med exempelvis kyckling, quorn, räkor, linser och mozzarella så kunderna kan göra en egen sallad. Det mumsiga caféet har även planer på att börja servera frukost med bland annat yoghurt och juice.

Nya bakverk varje vecka

Sedan ägarbytet har också alla bakverk bytts ut och varje vecka kommer det nya frestande godsaker.

– Det är kul att hitta på nya recept. Jag bakar allt själv, förutom det glutenfria då det finns en risk att det hamnar gluten i bakverken, säger konditorn Josefine Lindqvist.

Konst på caféets väggar

Café Mums lockar människor i alla åldrar, men främst barnfamiljer och studenter. Det finns både studentrabatt och gratis Wi-Fi så många studenter kommer hit för att plugga. Även flera konstnärer har fått upp ögonen för caféet då väggarna ofta är fyllda med konst.

– Vi vill hjälpa konstnärer att synas, samtidigt får vi det fint här.