• Målvaktsstjärnan Kim Martin Hasson är taggad inför miniturneringen i Kanada. Foto: Fanny Miles

Kim Martin Hasson laddad inför Kanada

I torsdags i förra veckan for LHCs Kim Martin Hasson och Damkronorna till Kamloops i Kanada för en miniturnering mellan fyra nationer. Där, uppe i norr, möts världens bästa hockeynationers landslag på isen.

När Linköpings-Posten träffade Martin Hasson, dagen innan avresa, var det en lugn målvakt som mötte oss efter en heldag på isen med ivriga höstlovsfirare.

–Det kommer bli tufft men vi är taggade. Det här blir dessutom första provet med vår nya förbundskapten Leif Boork. Vi är ett sammansvetsat lag på isen och vi ser fram emot turneringen, säger hon.

Fortsatte spela

I vintras florerade flera rykten om att Martin Hasson var redo att lägga skridskorna på hyllan men träningarna fortsatte och nu är målvakten taggad till tusen.

–Klart jag funderade på att lägga av och satsa på ett arbete som ger lön men så fortsatte jag träna på och nu kör jag på som vanligt, säger hon.

Arbete och hobby

Martin Hasson har haft hockeyklubban i hand sedan nioårsåldern då hon hakade på brorsan som började med hockey. Sedan dess har det hänt mycket. Collegehockey i USA under studietiden, en vända i Ryska ligan, OS-silver och hedersbetygelser om att hon är en av Sveriges bästa hockeyspelare på damsidan. Sedan tre år tillbaka spelar hon hockey för LHC samtidigt som hon arbetar inom marknad på kansliet och agerar målvaktstränare.

–När LHC hörde av sig tackade jag snabbt ja. Det är en bra klubb med respekt för damhockeyn samtidigt som Linköping är en väldigt mysig stad, säger spelaren. I Kamloops delar Martin Hasson målvaktsbur med Sara Grahn och turneringen pågår fram till den 8 november.