• Kenneth Davis laddar för dans i parken. Foto: Patrik Ekström

Klackarna i taket

Kenneth Davis är aktiv i Östgötadans som bjuder upp till styrdans några lördagskvällar under hösten. Premiär var det förra lördagen med klassiska Streaplers och sedan rullar det på i den gamla folkparken i Ljungsbro.

Sedan Cupolen såldes och bytte inriktning har det inte riktigt funnits något ställe där man kunnat dans styrdans, som är ett gammalt fint uttryck och Kennet Davis använder sig av. På frågan om hur det går med lördagsdanserna svarar han positivist?

– Jo, tack det går bra. För några år sedan gick vi back på danserna men sedan en tid tillbaka så ger alla danser ett visst överskott. Vi gick ut ganska hårt med Streaplers som ju kostar lite mera men det är en chans vi får ta. Visst, de kostar lite mer än vad vi brukar betala i gage. Men man måste chansa lite samt att vi ofta lyssnar på vad vår publik vill ha.

Ingen kris

Det har varit lite av kris i dansbandsbranschen och det har talats om vikande publiksiffror både högt och lågt. Hur ser det ut i Ljungsbro?

– Vi har ett snitt på kanske 250 personer per kväll men vi skulle gärna ha mer publik till på våra danser. Genom åren har den dansade publiken blivit lite mindre och jag tror att det beror på att det finns så mycket som tävlar om folks tid numera. Men det som talar för oss är att det sedan Cupolen bytte ägare som inte finns någon som arrangerar styrdans regelbundet och jag tror att vi kan fylla det behovet. De som kommer på våra danser är kanske från 45 år och uppåt självklart skulle det vara roligt att nå lite yngre danssugna också.