• Stefan Karlsson och Caroline Stenberg vann ett bröllop och har nu alla ringar fixade inför bröllopet den 6 september. Foto: Julia Kimell
  • Barnen Viggo och Livia tyckte inte det var särskilt roligt i guldsmedsaffären men trampolinen i parken utanför går hem. Foto: Julia Kimell
  • Madelen Wissing och den utvalda ringen. Foto: Julia Kimell
  • Madelen Wissing och den utvalda ringen. Foto: Julia Kimell

Klassiskt med diamanter när bruden själv fick välja

Stefan och Carolines bröllop i Trädgårdsföreningen närmar sig med stormsteg. Nu är det bara tre veckor kvar innan de ska lämna över ringar och evighetslöften till varandra. Vilken tur att Carolines vigselring redan är uthämtad.

Linköpings-Posten möter familjen Karlsson/Stenberg på Wissings guld där ringen är beställd från. Stefan behåller förlovningsringen som vigselring medan Carolines vänstra ringfinger kommer att prydas med en andra ring av märket Schalins. Den är i vitt guld och glittrar vackert i ljuset.

– Jag provade massor av ringar och det var till slut några jag fastnade lite extra mycket för. Jag tycker det är fint att kombinera det röda guldet från förlovningsringen med det vita på vigselringen, säger hon och tittar förväntansfullt på sistnämnda ring, som snällt får ligga och vänta i sin ask ännu ett par veckor.

På bröllopsdagen har sonen Viggo fått den stora uppgiften att agera ringbärare.

– Vi spänner fast kudden hårt på honom, skrattar paret.

Diamanter i Diamanten

Madelen Wissing som tagit över företaget i det karaktäristiskt gula huset i kvarteret Diamanten efter mor och far lämnar stolt över ringen till Caroline som sätter den i säkert förvar inför den stora dagen.

– Hon har valt är en väldigt klassisk ring. Det är många som vill ha stenar på, och en trend är att ha en stor sten med små stenar på sidan om. Klassiskt och vanligt. Om ringen sedan är i rött eller vitt guld eller silver verkar göra detsamma, säger hon.

Hon berättar också att många kommer till dem och vill göra om sina befintliga ringar till vigseln.