• Iréne Drangel och Ann-Marie Karlsson vägrar acceptera att pensionärers skatt är högre än arbetstagares. Foto: Julia Kimell

Klubb 94 demonstrerar mot höjd skatt

Pensionärers skatter höjs till mångas stora förtret. Den linköpingsbaserade pensionärsklubben Klubb 94 deltog i PRO:s demonstration med bland andra Ann-Marie Karlsson och Iréne Drangel i spetsen.

– Självklart är vi upprörda av att våra skatter höjs på nytt. Vi demonstrerade för bättre skatter och pensioner även i december i fjol när det var femton grader kallt ute, säger de.

Klubb 94 grundades just år 1994 och firar alltså tjugo år i år.

– Jag blev själv pensionär det året, och ringde runt och rekryterade medlemmar. Vi kämpade, och det var lite segt i början så vi började i en liten skala, säger 85-åriga Ann-Marie Karlsson som är ett känt linköpingsansikte efter 23 år på den tidigare så anrika tygaffären Beda. Nu har de 200 medlemmar.

Populära kulturresor

Ann-Marie Karlsson var fackligt ombud för handels, och hade Klubb 800 i Stockholm som förebild. De bildade styrelse och medlemmarna började strömma in. Nu är klubben en fristående pensionärsförening som gör fyra resor per år, subventionerade för medlemmarna.

– Det är kulturresor av olika slag. I vår ska vi till Ellen Keys strand och till påskliljorna i Fagernäs. Och till Mariehamn kryssar vi en gång om året. Som pensionär har man sällan råd att åka på allting, men det är en chans att komma ut om man vågar ta steget, fast man kanske inte känner någon. Det är viktigt att träffa sina kompisar och ha lite kul med kultur, avslutar Karlsson.