• Linköpings Innebandyklubb vill fylla sporthallen för att förebygga mobbning i skolor och idrottsföreningar. Foto: Dennis Petersson
  • "Den svenska innebandyn är världens bästa innebandy", säger Daniel Nilsson, marknadsansvarig i föreningen. Nu vill han att fler ger sporten en chans. Foto: Magnus Strömsten

Klubben stöttar utsatta barn

"Det kändes självklart för oss"

Sedan den 26 november har stiftelsen Tappra Barn genomfört en julkampanj för att samla in pengar till Friends och deras arbete mot mobbning i så väl skolor som idrottsföreningar i Linköping. Imorgon, den 15 december, drar Linköpings Innebandyklubb sitt strå till stacken genom att arrangera en aktivitetsfylld välgörenhetsmatch.

– Vi har 1 500 aktiva ungdomar i vår förening, och det finns säkert någon eller några som har blivit drabbade av mobbning på ett eller annat sätt, så för oss kändes det självklart att bidra till Tappra Barn och deras julkampanj, säger Daniel Nilsson, marknadsansvarig i föreningen, och fortsätter: 

– Vi har ett stort engagemang på flera skolor också, med våra innebandyinstruktörer, och vår verksamhet kretsar mycket kring ungdomar, så det är klart vi vill att de ska må bra, vilket vi gör vårt bästa för att bidra till vid de tillfällen vi kan.

Straffturnering med Mange

När Svenska Superligan går in på sin avslutande halva ställs Linköpingsherrarna mot konkurrenterna från Växjö. I samband med bataljen anordnas bollkastning och straffturnering, vilken det ryktas om att LHC-legendaren Magnus Johansson kommer att ställa upp i, dessutom finns det möjlighet att köpa stiftelsens välgörenhetsmössa. Alla pengar går oavkortat till julkampanjen.     

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer till hallen så att vi blir fler som är delaktiga. Redan vid förra hemmamatchen marknadsförde vi Tappra Barns swishnummer och uppmanade publiken att bidra med pengar. Då samlades mellan 5 000 och 10 000 kronor in till Friends, säger Daniel Nilsson.

Ge sporten en chans

Innebandyn, likt många andra arenasporter, har tappat en hel del publik. Under den här säsongen har LIBK:s herrar haft 700 påhejare i snitt, nu hoppas föreningen att fler ger sporten chansen. 

– Till den här matchen hoppas vi att folk, så här innan jul, kan tänka sig att ta en sväng hit till sporthallen, både för att uppleva idrotten, men även bidra till ett välgörande ändamål. Den svenska innebandyn är världens bästa innebandy, och i vår hall kommer man väldigt nära spelet, så det är en fantastisk upplevelse. För de som aldrig medverkat är det här en ypperlig möjlighet att ge sporten en chans, avslutar Daniel Nilsson.