• Dörrknackningsgruppen samlades under banderollen. Foto: Patrik Ekström
  • Stefan lyckades hitta rätt direkt när pappa Nilsson berättade att han tänkte rösta rätt i EU valet. Foto: Patrik Ekström

Knacka dörr med Stefan Löfvén

Stefan Löfvén hamnade i lördags i Ekholmen när han åkte runt i Sverige för att prata Europapolitik. Han håller ett högt tempo i valkampanjen, ena dagen är det debatt på landsbygdsriksdagen den andra dagen är det appellmöte i Ekholmens centrum och tredje dagen besöker han IF metalls kongress.

Med bara fyra månader kvar till nationella valet och en dryg vecka till EU-valet reste Socialdemokraternas partiordförande och Sveriges nästa statsminister Stefan Löfvén till Linköping för att prata om partiets idéer för framtidens Europa samt kampanja för valseger.

Bra diskussioner

Ett välbesökt torgmöte i Ekholmens Centrum avlöstes av dörrknackning i Riksbyggens lägenhetsbestånd i området. Många blev lite lätt överraskade när de fick se en partiledare i dörröppningen men sedan kom alla frågor och diskussioner igång av sig självt. Jobben, A-kassan och välfärden var naturliga frågor när folk pratade med Stefan.

– Det finns 26 miljoner arbetslösa ute i Europa och sex miljoner av dem är ungdomar vilket är oacceptabelt. Vi måste vrida politiken till rätta. Vi är inne i en högervåg just nu beroende på att många är desperata och väljer den lättaste vägen.  Men vi har också en kraftig vänstersväng på gång inom EU och där ska vi satsa på investeringar i forskning, infrastruktur och utbildning. Vi måste förstå att allting hänger ihop. Beroende på  hur det ser ut i Europa styr sedan vad vi kan göra i Sverige med  jobben och kollektivavtalen, säger Stefan Löfvén och knackar vidare.

Gå och rösta

När vi möter Stefan Löfvén slutspurtar han i valrörelsen och han har i helgen besökt både Norrköping och Linköping. Precis som alla andra partier och ledare uppmanar Stefan Löfvén i första hand till att gå och rösta men han har som före detta ledare för IF Metall lätt för att ta till sig frågor om jobb och schysta anställningsvillkor på Europas arbetsmarknad.