• Kniven mot strupen men Daud Daud klarde sig bra. Foto: Tommy Pettersson
  • Titta på vår nya matsedel. Foto: Tommy Pettersson

Kniven mot strupen på Daud

Daud Daud driver klassiska 43:ans gatukök på Nya Tanneforsvägen. Visst går det bra men det allra sista för att den ska bli som han vill saknas. Nu tar det hjälp av TV 3:s program "Kniven Mot Strupen".

I den nya omgången av TV 3 succéprogram är den något pådrivande och maniske kocken Alexander Nilsson utbytt mot Zlatans kompis, den vältatuerade fiskeentusiasten och kocken Claes "Svartzonker" Claesson som nu tar över showen. Men hur hamnade Daud Daud i rutan?

Gatukök blev diner

– Jag fick information att TV 3 sökte krogar som ville vara med i "Kniven mot strupen" och kände att om det blir som jag vill och att de lyssnar på mig så kan jag ställa upp. Krogen går inte dåligt men jag känner inte att vi nått våra mål och jag vet inte riktigt hur vi skulle kunna nå dem, säger Daud Daud då vi ses på det som numera heter 43:ans Diner och liknar en klassisk sådan i USA men på menyn har man olika namn som syftar på länet och landet vi befinner oss i.

– Efter att vi skrivit en del till varandra så ko vi överrens om att vi skulle medverka i programmet, säger Daud som är nog med att poängtera att de inte fick särskilt mycket skäll, att det inte uppstod någon direkt friktion mellan "Svartzonker" och personalen på 43:ans. Utom första kvällen då när nästan allt var kaos.

Stängde fem dagar

– Vi höll stängt i fem dagar och de fixade till restaurangen åt oss med, bland annat, nya gardiner och lite tavlor på väggarn, så mycket mera behövdes faktisk inte, avslöjar Daud som fick klä ut sig till Elvis komplett med hans vita, så kallade, karatedräkt och passande solbrillor.

– Första gången var när vi besökte bilträffen i Nykvarns parken för att grilla hamburgare och det andra tillfället var på krogen när vi hade haft mycket att göra. Folk verkar bli glada i att se mig som Elvis och då bjuder jag gärna på det, säger Daud Daud som inte viktigt vet när programmet kommer att sändas men att det blir nu i oktober troligen.