• Var det länge sedan du var till optikern kan du passa på nu i dagarna då Specsavers gör gratis synundersökning i Tornby och på Lilla Torget 11-12 juni. Foto: Kajsa Nilsson

Kom ihåg ögonen – testa din syn gratis

Den 11-12 juni gör optikerna Specsavers ett stopp Linköping under sin turné landet över. Anledningen är att 8 av 10 svenskar har någon typ av synfel, men endast en tredjedel väljer att följa optikernas rekommendation om att kontrollera sin syn regelbundet - helst så ofta som vartannat år. Då är det enklare med drop-in på plats.

Både Tornby och Lilla Torget föräras ett besök.

– Synen förändras under hela livet och man bör kontrollera sin syn regelbundet. Att göra ett syntest på vår Gratis syntest-turné är kostnadsfritt och tar endast ett par minuter. Vi kan även mäta besökarnas glasögon och se om styrkorna är korrekta, berättar Mensud Koco, legitimerad optiker och butiksägare på Specsavers i Linköping.

Går snabbt

Förra året passade över 20 000 personer på att kontrollera sin syn. I år gör optikkedjan 120 stopp på torg och i affärscentra i 73 städer, från Ystad till Kiruna från maj till oktober. Till Linköping hittade flera hundra personer i fjol.

– Många är oerhört stressade och kämpar för att få tiden att räcka till. Ett besök hos optikern står inte alltid överst på att göra-listan därför vill vi möta konsumenterna där de är och underlätta deras vardag, fortsätter Mensud Koco.