• Lizette Broström brinner för helheten när hon stylar.
  • Rickard Sjöberg i Postkodmiljonären hade inte sett lika prydlig ut i rutan om inte Lizette sminkat honom.

Kom och bli stylad som stjärnorna

Lizette Broström har stylat kändisar som Phil Collins, Håkan Hellström och Petra Marklund. I oktober kan det bli din tur! Då kommer Lizette och hennes team Stjärnstyling hit för att erbjuda professionell styling till de som bor i Linköping med omnejd.

För kändisar och tv-profiler är ett besök i sminket vardagsmat, men kvinnor från i synnerhet småstäder är inte lika bortskämda. Lizette har tagit fasta på det, och stylingturnén gör därför inga stopp i storstäder.

– Det är så härligt att få småstadsbor att känna sig ompysslade, säger hon.

Man tar med sig sina favoritkläder, som kombineras ihop till två outfits. Efter att ha blivit sminkad och fixad i håret är det dags för fotografering. Men den som aldrig stått framför en kamera förut behöver inte vara rädd.

– Våra fotografer är duktiga på att plocka fram det naturliga, och kan även hjälpa till att få dem att släppa loss lite, säger hon.

Ensam eller i grupp

Kvinnor och män i alla åldrar är välkomna till evenemanget, och vill man inte fotograferas på egen hand går det bra att ta med sig sin partner eller varför inte kompisgänget.

– I våras när vi turnerade runt hade vi en farmor som ville fotograferas med sina barnbarn, det var fint! Och så var det ett brudpar som var väldigt missnöjda med sina bröllopsbilder, men när de fick se de nya bilderna började kvinnan gråta av glädje. Det är det som är så härligt med det här, säger Lizette.

Lizette kommer från Göteborg och har varit i branschen i över tjugo år. Hon har hela Europa som sitt arbetsfält och har jobbat för TV4 i sju år. För att få mer frihet jobbar hon nu på frilansbasis. Mycket har det hunnit bli under årens lopp: Bingolotto, Postkodmiljonären, Mästarnas mästare, Kockarnas kamp, Moraeus med flera, Top model och Stjärnorna på slottet är bara några av alla de uppdrag hon haft. Hon har också jobbat med film, galor, reklam, modevisningar, musikvideor, musikaler och teater.

Robbie Williams friade

Lizette har ett alldeles speciellt minne från Bingolottotiden. När Robbie Williams satt i sminkstolen överöste han henne med komplimanger, för att strax innan sändning utbrista ”Oh my god, you are so beautiful. Marry me!”. Vad svarar man på ett sådant erbjudande?

– Klart jag ville det. Jag var i himlen. På min hemsida www.lizette.me finns ett klipp på detta!

Utbildar fler

Det är hög efterfrågan på Lizette, så för att kunna tacka ja till fler uppdrag håller hon vartannat år en utbildning för att rekrytera nya stylister, som blir anställda bland annat till teamen hon turnerar med genom Sverige. Därför är det viktigt att de är sociala och stresståliga.

– Vi är två fotografer, fyra sminköser och en receptionist. De älskar verkligen det här, säger Lizette glatt.

Stjärnstyling by Lizette samarbetar med Scandic hotell runt om i Sverige. De kommer till Linköping 5-6 oktober.