• Louise Gylling vill hjälpa dem som har det svårt Foto: Sebastian Sjö

Konsert för Stadsmissionen

Söndagen den 16 november blir det konsert till förmån för Stadsmissionen i St Larskyrkan. På scenen står välkända sångerskan Louise Gylling och pianisten Fredrik ”Big Fred” Östergren. Alla intäkter går oavkortat till Statsmissionens verksamhet.

Louise Gylling berättar att hon gjort den här typen av konsert sedan slutet av 1990-talet.

– Det här är mitt sätt att hjälpa till och dra mitt strå till stacken sedan skulle jag även gärna jobba ideellt på julen och andra storhelger. Det finns så många som behöver hjälp och omtanke under de här helgerna. Fick jag öronmärka pengar av det som kommer in så skulle jag önska att de gick till julklappar till barnen i familjer som har det svårt att få ihop saker och ting, men riktigt så fungerar det inte.

Lite av varje och det mesta

Konserten kommer att innehålla en bred och blandad låtlista. Det blir någon psalm, något av Agnetha Fältskog från ABBA och Neil Sedaka. ”Big Fred” kommer även han att spela några egna låtar och under själva kvällen kommer även citykaplanen Staffan Jonsson att vara med.

– Förra året fick vi in drygt 16 000 kronor och det är kanske inte jättemycket pengar men alla bidrag är välkomna och dessutom så stöder de en verksamhet som är både bra och viktig, avslutar Louise Gylling.