• Anders Lindkvist har koll på konsten. Foto: Max Elofsson

Konst mitt i stan

Den 17:e september är det återigen dags för City Art Link. En dag för konst och kultur mitt i centrum.

Redan 2005 gick den första upplagan av City Art Link igång och som en del av det designår som då pågick och som en följd av den diskussion om vad man kunde göra för den lokala konsten och konstnärer som verkar både i länet och i regionen.

City Art Link öppnar upp museer, ateljéer, gallerier och andra ställen där konst kan avnjutas eller produceras. En slags lokal "art walk" kort och gott.

Håller öppet

– Tidigare har vi haft ett samarbete med "gatuliv" som äger rum samtidigt men vi kände att vi drunknar lite i utbudet så nu håller vi oss lite för oss själva, säger Anders Lindkvist som är något av en sammanhållande länk för just City Art Link och säger i samma andetag att man nu väljer att hålla öppet där man är och verkar. Bakom City Art Link står Region Östergötland och Linköpings kommun samt ytterligare aktörer. Hemslöjden har alltid varit aktiva i projektet. Anders Lindkvist är själv aktiv där.

– Vi har inte allt klart än utan programmet är något vi arbetar med men den 17 september är det klart, avslutar Anders Lindkvist. Sammanlagt brukar det vara ett drygt trettiotal aktörer som medverkar under City Art Link.