• Under Culture Camp-dagarna har 35 ungdomar deltagit. Foto: Linn Strelin
  • Lena Lindgren är projektledare för evenemanget. Här vid sidan om Joanne Hoffsten som vägleder ungdomarna i form och bild. Foto: Linn Strelin

Konst och kultur skapar intresse

För andra året i rad har Culture Camp anordnats i Linköping. Det är för barn mellan 12 och 16 år som är kulturellt intresserade eller som vill lära sig mer om bland annat konst, dans och skapande.

Slutet av jullovet har varit aktivt för ungdomarna som har deltagit i Culture Camp i Linköping.

Det är för andra året i rad som Folkuniversitetet, Linköpings länsmuseum och Stångåstaden samarbetar för att anordna detta kulturella läger för barn mellan 12 och 16 år.

– Alla som vill har möjligheten att prova på kulturella aktiviteter såsom dans,

drama och konst bland annat och jag tycker det är väldigt roligt att vi kan anordna det här i år igen, säger Lena Lindgren, projektledare för Culture Camp.

Evenemanget anordnas i Folkuniversitetets lokaler mitt i Linköping och startades i lördags. Igår hölls den avslutande dagen och familj och släkt bjöds in för att se vad ungdomarna hade skapat.

– Vi har tagit inspiration från Sportscamp som är liknande, fast istället för sportaktiviteter så låter vi deltagarna lära sig mer om de det här. Här får alla chansen att prova allting och kanske träffar kompisar att fortsätta umgås med, säger hon. Utöver tidigare nämnda aktiviteter så finns också konst och design. Och nytt för i år är att det finns en DJ-skola. Att de utökat med det är främst för att locka fler killar. 30 flickor går på Culture Camp i år, men endast fem killar, och att få fler killar att vilja bli intresserade är ett stort mål inför kommande år. Joanne Hoffsten har lärt ut konst och målningsteknik under evenemanget och hon är glad över barnens engagemang.

– De visar ett stort intresse, de kommer med egna idéer och alla är ordningsamma. Jag tycker det är väldigt kul att vara här och lära dem om konst, säger Joanne Hoffsten. Förutom att få fler killar att delta till nästa år så vill Lena Lindgren nå ut till fler ungdomar i länet så att ännu fler kan vara med.