• Monica Andersson och Sara Weinhandl vid vernissagen. Foto: Tommy Pettersson
  • Miljön på Stångs Magasin inbjuder till konstupplevelser. Foto: Tommy Pettersson
  • Monica arbetar både med akryl på duk och keramikkonst. Foto: Tommy Pettersson

Konst vid Stångån/kinda kanal

Sara Weinhandl på Stångs Magasin fortsätter träget att utveckla galleriverksamheten i restaurangmiljö. Sara har varvat fotografier med måleri och skulptur i en skön blandning den senaste två åren.

Ungefär två gånger om året har man kunnat njuta av konst när man går ut och äter en bit mat.  I höst finns det en utställning med Karolina Palmér, konstnär, designer och  formgivare, inplanerad.

Bördig från Horn

Just nu pågår en utställning av Östgöten Monica Anderssons konst på Stångs Magasin där hon ställer ut sina senaste verk, både måleri och keramik på Stångs Magasin. Monica kommer från Horn men är född i Djursdala i Småland och hon har en lång historia med konstskapande och har deltagit i flertalet utställningar.

– Min målning har jag hållit på med sedan början 1990 talet och ett konstintresse har jag nog alltid haft, säger Monica Andersson vidare.

– Jag har haft en separatutställning för länge sedan i Stockholm men jag har varit med i många samlingsutställningar tidigare.

Andra konstigheter

Monica startade sitt företag MA.art och driver en utställningsbod hemma på hennes gård. ”Lilla Trädgårdsboden med konst och andra konstigheter”. Monica är nyfiken och kreativ och älskar att vara i naturen, resa och ägna sig åt sin konst. Hennes inspiration kommer från möten med olika människor, händelser och ögonblicksbilder.

– Jag målar känslor, händelser i mitt liv och relationer människor emellan. Temat här är de masker som man tar på sig i olika situationer och i olika möten. En tavla, ”Naken ensamhet” handlar om att man tar av sig masken när man kommer hem.

Utställningen pågår till den 29 juni.