Konstnärerna kvar på Alka

I ett förslag framlagt av Kultur- och fritidsnämnden föreslogs det att Konstnärskollektivet Alka skulle flytta in på musikhuset Skylten. Nu blir det inte så utan konsten blir kvar i Valla.
Det framlagda förslaget gillades inte av de verksamma konstnärerna på Alka utan de var starkt kritiska till att flytta in i det klassiska musikhuset.
Om detta har det viskats och pratats i kulturkretsar under en längre tid men nu är det alltså bestämt att det inte blir någon flytt.
Nu är det klart
– Nu står det klart att det inte blir något av med att vi flyttar härifrån, säger Björn Svensk, en av de konstnärer som har ateljé på Alka och låter lättad på rösten.
– Det har förts olika diskussioner mellan kommunen och hyresvärden S:t Kors som vi inte varit med på men man har nog lyssnat på vad som sagts från vårt håll och tagit till sig av det. Det är i alla fall vad jag tror. Det är inget fel på Skylten men där har jag svårt att tro att de lokalerna skulle bli bra och ändamålsenliga samt ge oss konstnärer en dräglig arbetsmiljö, menar Björn Svensk. Han fortsätter:
Tungt med hyran
– Vi har haft det lite tungt att klara hyran och det kommer vi nog att ha framöver också och vi får titta på en lösning. Våra lokaler här är verkligen bra och här kan vi också ha utställningar, möten och andra lite större projekt och även ett snickeri. Lokalerna är rymliga och anpassade till vår verksamhet här, avslutar Björn Svensk.