• Körledaren och artisten Gabriel Forss intar Linköping på fredag. Då väntas en julkonsert fylld av allsång.

Körgiganten gör Linköping juligt

Han är känd som en av Sveriges främsta körledaren, på fredag intar han Forumteatern i Kårhuset Kollektivet för att bjuda på en sprakande julkonsert. Gabriel Forss sprider julstämning i Sverige, och ett av de många stoppen görs i Linköping.

– Jag är inte ensam om att älska julen och all underbar julmusik. Jag vill förena två fina svenska traditioner, allsång och julmusik, och skapa en magisk kombination. Att sjunga allsång ger också en avkopplande effekt som förhoppningsvis minskar lite av julstressen, säger Gabriel Forss.

Allsång och nya låtar

Det är med en helt ny julskiva som körledaren och artisten genomför en gedigen decemberturné. Han besöker totalt 13 städer, från Malmö i söder till Umeå i norr, och nu på fredag, den 16 december, ja då intar han Forumteatern på Ågatan i Linköping. Under konserten kommer allsång att växlas med nysläppt material.

Stora artister

Det färska skivsläppet går under namnet "Äntligen Jul", och är en jazzpräglad julskiva med så väl traditionella engelska låtar som svenska, dessutom finns en nyskriven låt med i repertoaren, "Ge mig ett mirakel". Medverkande artister på julskivan är bland andra Magnus Carlsson, Åsa Jinder och artistens egna 2000-mannakör, Happy Voices.