Korpsäsongen har kickat igång

Korpen Linköping har satt bollen i rullning - fotbollssäsongen 2015 är äntligen här. I dag ställer Korpen till med en stor upptaktsträff och nu har alla nya och gamla lag en rolig säsong att vänta.
Upptaktsträffen är en del av Korpens riksomfattande fotbollskampanj som ska motivera framför allt fler ungdomar till ett aktivt liv med glädjen till idrotten som största fokus. Under upptaktsträffen bjuds det på hamburgarbuffé samt tävlingar och kvällen till ära kommer två spelare från Linköping FC. Tobias Birgersson, fotbollsansvarig inom Korpen, berättar att 13 nya lag har anmält sig till Korpen.

–Bland de nya lagen ser vi allt fler ungdomar och det känns fantastiskt roligt, säger Tobias Birgersson och tillägger att Korpen kan gå mot ett uppsving i en tid då flera andra idrottsföreningar har svårt att behålla bredden upp i åldrarna.

–Jag tror att det beror på att Korpen nästan inte har några krav. Alla är välkomna och hos oss får man spela på sin nivå. Hos Korpen Linköping spelar varje år drygt 60 lag 450 fotbollsmatcher. För de som är sugna på att anmäla sig till seriespelet finns det möjlighet någon vecka till. Sista helgen i maj är det dags för fotbollsturneringen Korpen national cup där vem som helst får spela.

–Jag hoppas att det blir en bra säsong igen och det viktigaste är att lagen kommer att ha roligt!