• Caroline Sundkvist och Jonas Virsén öppnar sin första "riktiga" butik på Tornbyvägen 3 under helgen. Foto: Dennis Petersson
  • Det finns fortfarande mycket att göra inför öppningen, men när det är klart kommer butiken att vara fylld med detaljer som denna. Foto: Dennis Petersson

Kreativiteten ska flöda i Tornby

Allting började med gjutformar för betong, fortsatte med en framgångsrik webbhandel och i helgen ska det Linköpingsbaserade företaget WS & Company öppna sin första "riktiga" butik. Med sitt stora sortiment ska de låta kreativiteten flöda i Tornby. – Det är en materialbutik för skapande, säger de förväntansfulla ägarna Jonas Virsén och Caroline Sundkvist.

För sju år sedan blev Jonas Virsén arbetslös från sin tjänst som ventilationstekniker. Med en lång bakgrund inom byggbranschen fanns ett stort och brinnande intresse för byggnadsmaterial, vilket gjorde att han istället för att gå sysslolös hemma, började gjuta föremål i betong. Han testade sig fram medan verksamheten växte och tillsammans med Caroline Sundkvist grundade han företaget, som då hette WS form, i Tannefors.

– Vi startade verkligen från grund och botten kan man säga, vi är helt självlärda. Vi har lagt ner så många timmar på utveckling genom att testa och lära oss nya material, säger ägarduon och fortsätter:

– När vi hade varit verksamma ett tag blev folk väldigt intresserade av hur vi tillverkade alla produkter, och undrade om de inte kunde köpa material av oss, och på den vägen började vi med försäljningen.

Öppningshelg

De satsade allt och byggde upp en gedigen webbutik som utvecklades i en blixtsnabb takt. Med nya lagerlokaler i Tornby avvecklade de successivt den egna verkstaden och bestämde sig för att rikta fullt fokus på nätet. Under tre års tid hade de även en provisorisk butik i de opassande lokalerna på Roxengatan, men nu, med öppningsdag i helgen, gör de sig hemmastadda i det kreativa området vid Tornbyvägen 3, med helt andra möjligheter.

"Stora och små idéer"

– Vår egentliga grundidé är att ta in professionella produkter och göra dem tillgängliga för allmänheten på ett lätt sätt. Med den här nya lokalen kan vi faktiskt bli tillgängliga för alla, även Linköpingsborna, och vi satsar verkligen stenhårt på butiken. Vi hoppas att besökarna ska komma hit och få inspiration och den hjälp de behöver, säger Virsén och Sundkvist och avslutar: 

– Vi har ett stort och varierande utbud, men man kan säga att vi är en materialbutik för skapande. Det grundar sig i gjutformar och formtillverkning, men här hittar du kreativitet för både små och stora idéer.