• I Gamla Linköping finns aktiviteter varje dag under höstlovet. Foto: Kajsa Nilsson

Kristaller under lupp

På höstlovet gnistrar det på Fenomenmagasinet i Gamla Linköping. Det är diamantfeber med utställning och labb med kristaller i fokus.

Under höstlovet har Fenomenmagasinet diamantfeber och alla barn och vuxna får lära sig mer om kristaller.

– Det kommer att vara kemilaboration för de lite äldre barnen, från fem år i vuxet sällskap. Där får de tillverka egna kristaller. För de yngre finns pappersverkstad, berättar Camilla Dagberg som är pedagog och utställningschef på Fenomenmagasinet.

Kristallmineraler

I anslutning till labbet finns möjlighet att titta närmre på naturliga kristaller i olika färger som Fenomenmagasinet har lånat in speciellt för höstlovet.

– Man får genom stereolupp titta på kristallmineraler i olika färger som finns naturligt i jordskorpan, säger hon.

Diamantfeberutställningen håller öppet måndag till fredag under höstlovet men övriga utställningar är även öppna för besök på helgen innan och efter höstlovet.

Spökvandring

Även övriga delar av Gamla Linköping håller öppet med särskilt höstlovsprogram. På Bryggaregården är det berättar- och skaparverkstad två gånger dagligen under måndag till fredag. Ankungens barnbokhandel arrangerar tipspromenad, häst- och smådjursstallarna i Valla håller öppet för besök och på Lilla Teatern spelas två föreställningar om dagen under lovet. På torsdagen är Linköpings guideklubb med och arrangerar spökvandring i Gamla Linköping.