Krönika 2014-01-15

År 2014 är här och än finns alla möjligheter i världen att det blir lyckat. Här på Linköpings-Posten är vi framför allt laddade inför årets val – i maj är det val till Europaparlamentet och i september är det dags för riksdags-, kommun- och landstingsval. Det bevakar vi givetvis redaktionellt ur ett regionalt perspektiv.

Nytt år betyder också nya tag i våra tidningsprodukter. Läsaren kommer dock att känna igen sig, vårt fokus är fortfarande på det lokala som berör. Succébilagan LP Shopping tar stora kliv framåt och fortsätter temasatsningen med bröllop i februari. I bilagan Blickpunkt gör vi nedslag i Linköpings olika stadsdelar. Nu närmast i Vasastaden, Gottfridsberg och Valla. Tidningen Jord och Skog bevakar landsbygden, och Östergötlands näringsliv tar ett grepp på affärslivet – allt för att komma så nära dig som läsare som möjligt oavsett i vilket sammanhang du befinner dig.

Förutom att det är valår har Linköping andra högt flygande planer. Både det svenska försvaret och Brasilien lägger ordrar på Gripen. Det blir även folkomröstning om Jas Gripen i Schweiz. Minst sagt spännande tider för flygindustrin!

Som extra luft under vingarna till Sveriges flyghuvudstad genomförs flygdagen Aerospace Forum Sweden i vår. På premiärdagen 2010 firade svenskt flyg hundra år med en rekordpublik på 50 000. Evenemanget ger ett enormt uppsving till vår stad.