Krönika 2014-02-12

Vilken händelserik helg vi hade. Melodifestivalen kom som en storm och nu väntar vi på nästa gång. Nu återstår bara minnena av J.E.M med linköpingsbon Jeremie Yumba i spetsen som i melodifestivalsdebuten på hemmaplan glädjande nog tog sig vidare till andra chansen. Sjuåriga Sigrid från Stockholm var dock den som skapade mest medieuppbåd när hon fick komma fram till programledarna med sin vinnande teckning föreställande artisten Yohio som enligt henne är jätteviktig eftersom han dekonstruerar de heteronormativa facken vi har placerats i. Mycket riktigt, och publiken jublade förtjust. På Twitter blev responsen enorm.

Prestigefulla squashtävlingen Swedish case open lockade de idrottsintresserade till Linköpings sporthall och fyrglasbanan, och visst blev det en klar seger för världsettan Nick Matthew som besegrade den andra världsettan Gregory Gaultier.

Ostlänksbeslut

Bro, tunnel eller både och? Ända fram till den 12 mars kan du som medborgare lämna dina synpunkter om hur du vill ha Ostlänken. De fyra förslagen ställs ut på Trafikverkets webbplats, på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningens kundtjänst samt hos Medborgarkontoret på stadsbiblioteket.

Klart är i alla fall att nya spår ska dras jämte den nya centralstationen som byggs på Stångebrofältet öster om Stångån. Tanken är att ombyggnationen ska främja en framtida stadsutveckling samtidigt som tågresenärerna ska gynnas. Så gör din röst hörd!