Krönika 2014-02-19

Full fart på sportlovet Nu är vi mitt i sportlovsveckan, och trots det något tveksamma vintervädret finns mycket att aktivera sig med vid sidan av tv-tittandet och svenskarnas fantastiska rekord-OS.

I min egen barndoms vintrar var det alltid snö såvitt jag minns. Pulka och snögubbar hela dagen tills alla kläder var genomblöta. På flera håll här i staden finns konstisar med kylaggregat kvar som håller också för några plusgrader. Det kan vara ett bra alternativ för vinterälskaren som inte vill resa bort till fjällen.

I stadens dignande sportlovsprogram inryms dansworkshop, barnridning och skridskoskola.

Sportlov innebär förstås inte bara sport och hålligång, utan det finns plats för lugnare aktiviteter såsom sagostund, sportlovsslöjd och måleri.

På Friluftsmuseet i Gamla Linköping kan man se på reportagebilder och höra på berättelser från polisens och räddningstjänstens arbete från början av 1900-talet och framåt. I en frågesport för familjen gäller det att luska fram ledtrådar från frågorna och dessutom kan man låta sig fotograferas i polismössa, brandhjälm eller pressfotografshatt.

Många ser fram emot Disney on ice som ordnas i Cloetta center på fredag. På lördag kan den lediga veckan avrundas med barnteater för alla åldrar på Sagateatern. Det ges föreställningar hela dagen om skrattretande pirater, stensamlande primater, rytmiska hundar och clowner som undrar, som de själva skriver om sportlovsprogrammet som finns som pdf på Linköpings kommuns hemsida. Titta på den för fler tips att fylla resten av sportlovet med!