Krönika vecka 23

Härliga bal- och bröllopstider

Sommaren är här med alla sina festliga tillfällen. Det är examen, bal och bröllop med mycket lycka och lättnad i luften. Här i Linköping är abiturienternas bal viktig och påkostad och nu i helgen är det dags för de sista skolorna att dansa.

Efter femton lördagsträningar och tre generalrepetitioner får de uppstylade abiturienterna träda in på dansgolvet och visa upp sin väl inövade dans för nära, kära och övriga åskådare. Killarna är stiliga i frack och tjejerna bär klänningar i många ljuva färger, och efter dansen är det inte alltför många dagar kvar innan utspringet från gymnasiet och början på en ny era i livet.

Vigsel i trädgården

En ny tid som gifta väntar även Caroline och Stefan som är det lyckliga paret som vinner bröllopet som är grand final på Linköpings-Postens 15-årskalas i Trädgårdsföreningen den 6 september.

De bodde 18 mil från varandra och träffades år 2007 på en dejtingsida, även om distansen först gjorde dem skeptiska. Men efter första dejten i Stockholm var de säkra på sin sak – det skulle vara de två. Caroline sände faktiskt in tävlingsbrevet i hemlighet men nu vet fästmannen om att han i egenskap av mannen i hennes liv har en stor överraskning att vänta.

För tio år sedan hade Stefan änglavakt i en svår motorcykelolycka. Efter en livsfarlig tid i respirator kunde han sakta ta sig tillbaka, och endast minnen och några ärr finns kvar. I dag har de varandra och två barn. De förlovade sig kort innan första barnet föddes och giftermålet har fått vänta då Caroline började plugga till lärare. Förhoppningsvis är hon både nygift och färdigstuderad till jul. Och som hon själv skriver i sitt brev ” Den 6 september som tävlingsbröllopet ska ske är då nästan på dagen 10 år efter olyckan och att kunna få ett annat datum att förknippa september med hade varit underbart.”