Krönika vecka 25

Linköping är en sommarstad att räkna med och oavsett om du jobbar hela sommaren, semestrar här eller åker någon helt annanstans har du stora möjligheter att få en händelserik sommar.

På Friluftsmuseet Gamla Linköping finns alltid något att se på; i sommar ordnas aftondans och utställning med textila skatter för att nämna något. Missa inte heller Tinnerbäcksbadet som rustat upp parken runtom och bjuder in till lek på en flytande hinderbana. Full fart blir det även på evenemanget Fri Fart som fyller tio år. Vanligtvis är Göta kanal skådeplatsen men i år åker de snabbgående motorbåtarna på Kinda kanal i city den 26 juli.

Flygvapenmuseum är alltid med när det händer. Ur sommarens program finns Lumpen – en personlig berättelse. Med material från Armémuseum i Stockholm har en helt ny utställning kunnat öppnas. Framåt juli kastar vi oss tillbaka till 1960-talet i Back to the 60's när Beatles, Woodstock och den första månlandningen satte prägel på ett oförglömligt årtionde. Det utlovas dans, bilar och modevisning.

Åk till Norrköping

Grannstaden Norrköping levererar i sommar. Förutom den stora Harry Potter-utställningen anordnas Bråvalla festival den 26-28 juni med stora dragplåster som Iron Maiden, Kings of Leon och Kanye West på scenen. Likaså Norrköpingssonen Markus Krunegård, som gör solokarriär efter medverkan i bandet Laakso.

Här i Linköping återuppstår Drakbåtsfestivalen den 23 augusti med arrangören Gay Bengtsson i spetsen. En otrolig folkfest är att vänta och många toppar sina lag för att kunna ro hem vinsten och den stora vandringspokalen. Stångån kommer visa sig från sin bästa sida under loppet som går mellan Tullbron och Stångebro. Evenemanget är i samband med Linköpings stadsfest som dessutom firar fem år i år.