Krönika vecka 26

Vilken intensiv vår det har varit, och jag tror mig ha medhåll. Vi är redan inne på Linköpings-Postens sista nummer innan ett fem veckor långt sommarlov tar fart. Förhoppningsvis får även du lite ledigt.

Till vårens stora nyhetshändelser kan nämnas Saab-leveransen av Jas Gripen E till Schweiz som inte blev av efter att befolkningen sagt sitt – en miljardaffär som gick i stöpet. Var fjärde linköpingsbo berörs på något sätt av försvarsindustrin och dess upp- och nergångar.

Rättegången till dubbelmordet som skedde i november i fjol som överklagats i flera omgångar och skapar ständigt nya tidningsrubriker. Så även våldsamheterna i Skäggetorp där det fortsätter att brinna - ingen vet riktigt hur man ska bära sig åt för att stoppa fortsatta upplopp.

Lite mer angenäma händelser att skriva in i historieböckerna är Melodifestivalen, som anordnades på Cloetta center med Linköpings egna Jeremie Yumba i startfältet. Till samma lokaler är även LHC knutna – deras damlag gick och tog hem SM-guldet tidigare i våras.

I höst kan läsarna se fram emot en ny grafisk profil och vårt 15-årsjubileum i Trädgårdsföreningen då Stefan och Caroline säger ja till varandra. Är du en av dem som känner att någon i din krets aldrig går och gifter sig har du nu chansen att bli inbjuden på trädgårdsbröllop.

Valet till riksdag, kommun och landsting i september kommer vi givetvis hårdbevaka när partierna lagom till skolstarten kommer igång med vallöften och valkampanjer. För många ligger detta val närmare hjärtat än EU-valet som avverkades i maj i år.