Krönika vecka 33

Välkommen tillbaka till en sensommar i Linköpings-Postens tecken! För de flesta är semestern slut men man kan ju alltid hoppas att kylan dröjer kvar ännu ett tag. Snart invaderas staden av tusentals studenter med färgglada overaller och nolleaktiviteterna väntas dugga tätt i stadsbilden. Stadens invånarantal som tillfälligt varit sänkt under sommaren skjuter i höjden till hösten.

Vi är oerhört stolta över vårt evenemang Drakbåtsfestivalen som äger rum redan nästa helg. Platserna i rodden på Stångån sålde snabbt slut och ni kan ju gissa vilka som ligger i hårdträning inför utmaningen. Ror du inte själv kan du alltid komma och heja fram oss på tidningen eller ett något annat lag du känner till. Allting pekar på att det blir en folkfest utan dess like och även en nostalgitripp för den som varit med förr.

Redan två veckor senare firar vi 15 år med ett livs levande bröllop i Trädgårdsföreningen med massvis av kringaktiviteter för hela familjen.

Alla årstider har sin tjusning, och nu är det bara att acceptera att den solbruna huden sänks gradvis allt eftersom löven blir bruna. Kulturlivet kommer dock att blomstra i höst, något som vi tagit fasta på då vi under våren inrättat Kulturkollen där vår nya kulturredaktör Fanny Miles ska nosa fram vad som händer i kultursfären här i Östergötland. Kasta gärna ett öga på hennes artikel om Hanna Rydmans nya kör, akvarellmålningar i Vreta kluster och Östgötateaterns repertoar framöver med allt från musikaler till komik och cirkus. Dessutom gör vi Linköpings kulturfestival City Art Links bilaga längre fram i höst. Fler borde upptäcka Linköpings kulturskatter.

Och en sak till! Vi ska naturligtvis hårdbevaka valet 2014.