Krönika vecka 36

Kärlekens val

Håret är fixat, sminket är på plats, ringarna är i säkert förvar hos kuddbärande sonen och hela Trädgårdsföreningen står pyntad och redo. Nu är det bara några sista skälvande dagar innan Stefan och Caroline säger ja till varandra på tidningens femtonårsjubileum.

Vi på tidningen är så glada över alla samarbetspartners som gjort eventet möjligt, och hoppas såklart att så många som möjligt tar sig till parken på lördag. Intill kommer pride-paraden att tåga, som extra färgklickar i sensommaren.

Det är härligt att blicka tillbaka på det som är varit, och nostalgiskt minnas händelser som gjort skillnad och som format oss till de vi är i dag.

Vi gör vad vi kan för att hålla linköpingsbon uppdaterad om valet som är om blott två veckor. Rekordmånga har redan förstidsröstat och resten lär bestämma sig i sista stund vilket parti man ska rösta på.

I valstugorna på Trädgårdstorget pågår livliga diskussioner om rutavdrag, vinster i välfärden och annat som står på spel i parlamentsvalet. Anmärkningsvärt nog har försvarspolitiken knappt varit uppe i valdebatten trots att det finns politiska skiljelinjer om till exempelvis Nato-medlemskap och hur mycket försvaret ska få kosta skattebetalarna.

I Linköping kan de som vill glädja sig åt att regeringen går vidare med köp av JAS Gripen trots att schweizarna röstade nej till flygplanet i somras. Dessutom pågår förhandlingar med Slovakinen som om det går bra påverkar sysselsättningen på Saab.