Krönika vecka 37

Val på söndag!

Nu är festen över och Linköpings-Posten är femton år på riktigt. Vi önskar bröllopsparet Stefan och Caroline varma lyckönskningar i sitt nya liv som äkta makar. Och att de – som deras vigselpräst Anders Facks uttryckte det – låter alla sina färger dansa. De hade många gäster på sitt bröllop, både egna och hela evenemangets. Det är något utöver det vanliga att få bevittna ett riktigt bröllop mitt i allt!

Dags att välja

Ingen har väl missat att valkampanjen är inne på slutruschen, och på söndag går vi man ur huse för att rösta. En av dem som tog vara på de sista chanserna att vinna röster var utbildningsministern tillika skolministern Jan Björklund som kom till Linköping och diskuterade skolfrågan. Skolresultaten sjunker och som en kommentar på detta hävdade han att det är nyttigt att ställa krav på eleverna. Han konstaterade också att det är stora skillnader mellan kommunerna och att skolan därför bör bli statlig igen.

Inte för sent

Det kommer vara fullt ös nu sista veckan på gator och torg men om du ändrar dig efter att ha poströstat kan du alltid ändra dig på valdagen.